[10/12/2015 - Eveniment profesional] Leave Your Mark: Choose a career in international development

posted Dec 9, 2015, 2:30 AM by Centre for International Cooperation and Development Studies ‎(FSPUB)‎   [ updated Dec 9, 2015, 11:21 AM ]

Programul României de Cooperare pentru Dezvoltare (RoAID)

împreună cu

Centrul pentru Studii de Dezvoltare și Cooperare Internațională (IDC) 
al Facultății de Științe Politice, Universitatea din București 

invită publicul interesat 

Joi, 10 decembrie 2015, ora 11:00 
Sala P.P.Negulescu 
(Str.Spiru Haret 8, parter) 

la 

LEAVE YOUR MARK 
Choose a career in international development 

Prezentarea oportunităților de carieră în domeniul dezvoltării internaționale 
pentru studenții români 

Invitați 

Gabriela LEU 
Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR) 

Marina NEAGU 
Consultant dezvoltare locală și internațională 

Alina Nona PETRIC 
Banca Mondială (World Bank) 

Moderator 
Luciana Alexandra GHICA 
Centrul pentru Studii de Dezvoltare și Cooperare Internațională (IDC) 
Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București 

Organizatori din partea RoAID & UNDP 
Olguța ANGHEL 
Teodora ZAFIU 

Evenimentul ”Leave your mark” va aborda câteva dintre posibilele opțiuni de carieră în domeniul dezvoltării internaționale și va oferi oportunitatea de a dezbate problemele globale de dezvoltare de astăzi. Studenții se vor putea întâlni cu profesioniști în domeniul dezvoltării, care își vor împărtăși poveștile și provocările muncii lor de zi cu zi.


Despre invitați

GABRIELA LEU
Expert comunicare și drepturile omului. Lucrează de peste 8 ani la Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) ca Public Information Associate și Programme Officer. Anterior, a lucrat ca Head of Field Operation la Ogranizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Albania. Deține un master în Psihologie, Sociologie și Pedagogie de la Universitatea din București.

MARINA NEAGU
Consultant dezvoltare locală și internațională. Are o bogată experiență în asistență tehnică în administrația centrală și locală pe teme precum planificarea strategică, sectorul privat și dezvoltare economică locală. În ultimii 5 ani, a lucrat în domeniul dezvoltării la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD/UNDP) și Banca Mondială. Are un master în dezvoltare regională de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism din București și de la London School of Economics and Political Science(LSE).

ALINA NONA PETRIC
Expert în dezvoltare economică. În prezent lucrează la Banca Mondială ca Analist Operațiuni în România, la biroul de țară. A lucrat anterior cu organizații internaționale precum Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD/UNDP) sau guvernamentale precum Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România și Ambasada Japoniei în Romania. Are un doctorat în Dezvoltare Economică și un masterat în Studii Internaționale, ambele obținute în Japonia la Universitatea din Kobe. Licențiată în Jurnalistică și în Limbi Străine, ambele licențe de la Universitatea de Vest din Timișoara.