[22/10/2015 - Curs de formare inițială Train4AID în Cluj-Napoca]

posted Oct 28, 2015, 9:42 AM by Centre for International Cooperation and Development Studies ‎(FSPUB)‎   [ updated Oct 28, 2015, 3:06 PM ]


În data de 22 octombrie 2015 a avut loc în Cluj-Napoca la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a Universității Babeș-Bolyai ultimul curs de formare inițială din cadrul proiectului.

La acest ultimul modul au participat 40 de persoane, în principal studenți de la Universitatea Babeș-Bolyai. Cursul a fost pregătit de lect.univ.dr. Bogdan Mihai RADU, coordonator al programului de Master in Dezvoltare Internațională în limba engleză de la aceeași universitate și membru în consiliul Asociației Române pentru Cooperare și Dezvoltare Internațională (ARCADIA). 

La fel ca și în cazul cursurilor oferite participanților de la București, modulul de la Cluj-Napoca a inclus prezentări ale Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, ale Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabilă, ale RoAID - Programul României de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, precum și ale Anului European pentru Dezvoltare 2015.

De asemenea, au fost prezentate principii și studii de caz legate de comunicarea în domeniul asistenței pentru dezvoltare, fiind discutate și câteva aspecte privind opinia publică și domeniul dezvoltării internaționale.